BREZPLAČNI WEBINAR ZA MAMICE IN OČKE:

Kdaj je pravi čas za odvajanje
od plenic?

Z Izo Pintar, “šepetalko otrok”

Četrtek, 3. 6. 2021 

ob 20:30 uri

V enournem virtualnem druženju bomo spoznali:

  • Znanstvene podprte razlage, kdaj je zares pravi čas, da začnemo otroka odvajati od plenic.
  • Kako se izognemo travmatičnim izkušnjam pri odvajanju od plenic.
  • Kakšna je razlika med siljenjem in spodbujanjem otroka pri odvajanju od plenic.
  • Komu je v interesu stavek: »Ne silite otroka, naj opusti pleničko.«
  • Kako nam korporacije za prodajo plenic za enkratno uporabo prodajajo »bučke« o tem , da otrok ob prezgodnjem odvajanju doživi travmo.

Kdo sem IZA PINTAR, voditeljica webinarja?

Otroci so moje veselje, radost že od malih nog, vedno iščem priložnosti, da sem v stiku z njimi. Otroci so moj navdih, izziv, da jim ponudim najboljše možno in so hkrati učitelji za mojo osebnostno rast. Če se jim naučimo prisluhniti, prepoznamo njihovo sporočilo, kaj v danem trenutku potrebujejo in te ob enem vabijo, da tudi ti kot odrasel prepoznaš svoje nezavedne dele sebe v njih.

Kot mala deklica sem vedno rada počuvala otroke iz okolja. Vsa moja izobraževalna pot je usmerjena k vzgoji, izobraževanju otrok. Sem dipl. vzgojiteljica predšolskih otrok, s trinajst let izkušenj dela v javnem vrtcu, izkušnje imam z vodenjem montessori programov za otroke in starše do tretjega leta starosti, za menoj je dvoletni študij montessori pedagogike, sem mama trem otrokom, 8 letni Ani, 5 letni Eli in 2 letnemu Jonu. Poleg naštetega sem iskalka, raziskovalka vsega, kar prispeva k več vedenju, zavedanju.

Po trinajstih letih dela z otroki v javnem vrtcu, po tem, ko sem na kahlico pomagala “prešaltati” skoraj 200 otrokom, sem se odločila izstopiti iz togega sistema. Za moj pogled dela z otroki je sistem v javnem vrtcu postal tako rigiden, ozek, zaprt, omogoča mi premalo prostora za vse kar moje poslanstvo v povezavi z otroki je. Navkljub vsemu, sem službo pustila za seboj s hvaležnostjo za vse izkušnje, dane možnosti, priložnosti pri delu z starši in otroki. In tako sem sedaj tukaj, da pomagam mladim mamicam in njihovim otrokom s tem, kar znam, razumem in čutim.

Moja želja je, da staršem ponudim podporo, s katero bodo bolj samozavestno opravljali svojo starševsko vlogo in bodo tudi globoko v sebi vedeli, da optimalno podpirajo razvoj njihove največje dragocenosti – majhnega bitjeca, ki se že v prvih letih življenja intenzivno oblikuje za uspešno bivanje na tem planetu. Hvala, da si tukaj, saj to pomeni, da ti ni vseeno in veš, da lahko otroku z znanjem ponudiš še veliko več kot le svoje srce.

Iza Pintar

Suhost je eden od dragocenih ključev otrokove samozavesti, saj stoji za tem samostojnost in stavek »Zmorem sam«.

Vsi prijavljeni boste prejeli tudi posnetek webinarja, vseeno pa se skušajte spletnega posveta udeležiti v živo, saj bom odgovarjala tudi na vaša vprašanja.

Predstavila bom tudi svoj avtorski spletni trening Na izi na kahlico, kjer boste dobili povsem konkretna, korak za korakom navodila, kako brez travme za otroka in starša opustiti plenice v le 7 dneh.